SVEIKOS MITYBOS PAMOKA
Lapkričio 11 d. vykdydamos projektą „Sveikos mitybos įpročių puoselėjimas kurčiųjų bendruomenėje“, LKNUC apsilankė Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Visuomenės sveikatos fakulteto dėstytojos Vilma Kriaučionienė, Aušra Petrauskienė, Judita Bulotaitė. Jos 6-8 ir I gimn. klasių mokinius sukvietė į paskaitą apie sveiką mitybą. Mokiniai sužinojo kiek ir kokių produktų reikėtų vartoti norint išlikti sveikiems, kokią įtaką gerai savijautai daro tinkama mityba ir fizinis aktyvumas, padedami lektorių nagrinėjo savo mitybos įpročius ir aptarė kaip parduotuvėje išsirinkti sveikatai naudingesnius produktus.
Po teorinės paskaitos mokinių laukė skanioji praktinė dalis: saldinto ir natūralaus jogurto degustacija, įvairių duonos rūšių degustacija, stengiantis atpažinti ir išsiaiškinti kuri vertingesnė, pirkto parduotuvėje ir namuose pagaminto humuso palyginimas, žaliųjų kokteilių ir desertų be pridėtinio cukraus ragavimas. Vėliau mokiniai patys kūrė salotas iš įvairiausių ingredientų – žuvies, daržovių, sūrio, padažų. Taip pat gamino savo norimo skonio jogurtą, į natūralų jogurtą pridėdami įvairių uogų, vaisių, riešutų.
Technologijų mokytoja R. Nausėdienė
No Comment